به عنوان مثال خازن استارت- قطعهاي است که انرژي الکتريکي موردنياز در مدارهاي الکتريکي را ذخيره ميکند.
ذخيرهسازي انرژي الکتريکي در خازن از طريق ايجاد ميدان الکتريکي در ميان دو صفحه رساناي موازي-به عنوان مثال روي، آلومينيوم- صورت ميگيرد.
در ميان دو صفحه رساناي بهکارگرفته شده در ساختمان خازن، مادهاي با نام دي الکتريک قرار گرفته است که هدف از قرارگيري اين ماده در ساختمان خازن افزايش ظرفيت خازن در ذخيرهسازي انرژي الکتريکي و در نتيجه افزايش ولتاژ ذخيره شده ميباشد.
خازن يکي از المانهاي بسيار پرکاربرد در مدارها و سيستمهاي الکتريکي محسوب ميگردد و در مواقعي که مدار به هنگام راهاندازي و يا در حين کار به انرژي الکتريکي اضافي نياز دارد، وارد عمل ميگردد.
خازنها عموماً با توجه به حداکثر ميزان ذخيرهسازي ولتاژ و يا انرژي الکتريکي، جنس ماده مورد استفاده به عنوان دي الکتريک، شکل و ابعاد، کاربرد و همچنين طول عمر مفيد به انواع مختلفي تقسيم ميگردند
که از پرکاربردترين آنها ميتوان به خازن عدسي، خازن سراميکي، خازن ورقهاي، خازن ميکا، خازن الکتروليتي، خازن متغير و خازن روغني و گازي اشاره کرد.
در ادامه به بررسي خازن استارت و همچنين هدف بهکارگيري اين نوع خازن در مدارها و سيستمهاي الکتريکي پرداخته شده است.
تشابه خازن روغني و گازي با خازن استارت در بهکارگيري آنها در مدار به منظور تأمين انرژي راهاندازي
خازن خشک به منظور تأمين انرژي اوليه جهت راهاندازي موتورهاي تک فاز القايي در مدار مورد استفاده قرار ميگيرد.
به منظور تأمين انرژي اوليه جهت راهاندازي موتورهاي تک فاز القايي در مدار مورد استفاده قرار ميگيرد.
به عنوان توضيح بيشتر جهت راه اندازي موتورهاي تک فاز القايي بايستي اختلاف فازي ميان دو نوع سيمپيچي اصلي موجود در مدار-سيمپيچ اصلي و کمکي- ايجاد گردد که خازن استارت يا خازن خشک اين مقدار از انرژي اوليه را براي شروع به کار نمودن مدار تأمين ميکند.
خازن استارت برخلاف ابعادي که دارند، توانايي ذخيره انرژي الکتريکي و ولتاژ الکتريکي بالايي دارند،
اين خازنها همچنين توانايي بسيار بالايي در اعمال ولتاژ لحظهاي نيز دارند که در آغاز راهاندازي کار موتورهاي تک فاز القايي مورد استفاده قرار ميگيرد.
خازن استارت يا خشک که با نام خازنهاي راهانداز نيز شناخته ميشوند، توانايي استفاده طولاني مدت در مدار را ندارد، با اين توضيح که بعد از مدت زمان زياد عبور جريان از آنها، دچار آسيب ميگردند،
لذا کليدي در مدار قرار داده ميشود تا پس از لحظه شروع به کار موتور تک فاز، خازن استارت را به طور خودکار از مدار خارج نمايد، لذا خازن استارت صرفاً براي راهاندازي موتورهاي تک فاز القايي مناسب هستند.
(خازن خشک) قابل استفاده براي راهاندازي موتورهاي تک فاز القايي
خازن دائمکار برخلاف خازن استارت انرژي مورد نياز موتورهاي تک فاز القايي را در حين کار آنها فراهم ميکند.
اين خازنها بر خلاف (خازن خشک) به طور دائمي در مدار بهکار گرفته ميشوند و با کنترل جريان و ولتاژ سيمپيچ موتور به تأمين انرژي موردنياز مدار جهت بهينه نمودن گشتاور و همچنين افزايش بازده موتور تک فاز القايي کمک ميکنند.
از ديگر تفاوت خازن دائمکار با خازن استارت ميتوان به کم بودن ظرفيت اينگونه خازنها در مقايسه با خازن استارت اشاره کرد.
در مواقع اضطراري-به عنوان مثال خرابي خازن خشک- ميتوان با انجام برخي ملاحضات جاي خازن دائمکار را با خازن خشک عوض کرد ولي هرگز نميتوان از خازن استارت به عنوان جايگزيني براي خازن دائمکار بهره برد.
مي توانيد براي خريد خازن در سايت elekala.com اينجا کليک کنيد و به صورت آنلاين آن را خريداري کنيد.
درباره این سایت